Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2022 9:09:00

Byly zde dvě varianty

Byly zde dvě varianty

Projev prezidenta republiky při jmenování generálmajora a propůjčení generálské hodnosti

 Vážená paní ministryně, vážený pane generále, vážený pane plukovníku,

dovolte, abych vám ještě jednou blahopřál k udělení vyšší hodnosti.

Pane generále Řehko, velmi nedávno, když jsem Vás jmenoval náčelníkem generálního štábu, jsem konstatoval, že vše znající a vše kritizující novináři se vyjadřují negativně vůči tomu, že jednohvězdičkový generál bude velet tří a čtyřhvězdičkovým generálům. Byly zde dvě varianty. Buď ty vícehvězdičkové generály zbavit několika hvězdiček, anebo což je varianta jistě sympatičtější, Vám dát další hvězdičku, ke které Vám upřímně blahopřeji.

Vážený pane plukovníku, ve Vašem případě je Vám hodnost generála propůjčena, a to s platností od 1. 8. tohoto roku. Čili dosud máte plukovnickou uniformu, ale samozřejmě v blízké budoucnosti budete vít možnost ji nahradit uniformou generálskou.

Přeji vám tedy oběma, abyste sloužili české armádě, jak nejlépe budete umět, a věřím, že váš dosavadní život a profesní kariéra, se kterými jsem se seznámil, jsou zárukou, že tomu tak skutečně bude.

Miloš Zeman
prezident republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama