Mgr. Radek Vondráček

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2022 17:14:00

Prokletí českého předsednictví, nebo ODS?

Prokletí českého předsednictví, nebo ODS?

Komentář na facebookovém profilu ke korupčnímu skandálu koaličního hnutí STAN těsně před začátkem předsednictví v Radě EU

 V roce 2009 z toho byla ostuda po celém Evropě, když během našeho předsednictví EU padla česká vláda, postavená na hlasech přeběhlíků. Evropa kvůli nám chvíli fungovala na „autopilota“. Uplynulo třináct let a za dva týdny přichází na Českou republiku opět řada převzít zodpovědnost a předsedat EU. A opět nám vládne parta v čele s ODS. A opět přišel skandál, jaký tu ještě nebyl.

Politické špičky vládního hnutí STAN, spojené s praktikami organizovaného zločinu. Aby toho nebylo málo, tentokrát v tom jedou i drogy. I ti, kteří se kriminální činnosti přímo neúčastnili, ji v lepším případě kryli.

Hnutí STAN obsadilo Ministerstvo vnitra a za pět měsíců stihlo vyměnit policejního prezidenta, šéfa zahraniční rozvědky a rozjet „reformu“ policie, při které se má z Národní centrály proti organizovanému zločinu vyvést 150 lidí. "Starostové" mají i ministra školství, který podle policie zcela běžně komunikoval prostřednictvím mobilního telefonu s kryptografickou ochranou se zatčeným kmotrem a dealerem kokainu.

Tímhle už se premiér Petr Fiala nemůže promlčet a prousmívat. Je to předseda vlády. On nese odpovědnost za ministry v dobrém i zlém. Bez sebereflexe a politického řešení se tato situace neobejde. Nebo co ještě musí vyjít na světlo, aby se premiér zachoval jako premiér a přestal se těchto praktik zastávat? Bez zásadní rekonstrukce vlády a výměny skandálem dotčených ministrů si další pokračování pětikoalice nelze téměř představit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama