Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2022 15:18:00

Kraj zpřehledňuje pravidla financování a přináší pomoc pro neziskový sektor

Kraj zpřehledňuje pravidla financování a přináší pomoc pro neziskový sektor

Na včerejším Zastupitelstvu JMK byla schválena nová Pravidla financování pro sociální služby v Jihomoravském kraji, na základě kterých budou v příštích 2 letech rozdělovány prostředky poskytovatelům sociálních služeb.

Kromě technických úprav, díky kterým bude dotační řízení více transparentní a přehlednější pro poskytovatele, přináší novinky.

„Jednou z nich je takzvaná Návratná finanční výpomoc, která je určena neziskovému sektoru. Ten za sebou nemá sílu zřizovatele jako krajské či městské příspěvkové organizace. Zajistíme tak větší stabilitu pro neziskové organizace, které se zejména na začátku roku potýkají s nedostatkem financí vázaných na dotace od Ministerstva práce a sociálních věcí i kraje,“ uvedla Jana Leitnerová, radní pro oblast sociální a rodinné politiky.

„Hlavním cílem předfinancování sociálních služeb je, aby dokázaly překlenout období na začátku roku, než dostanou peníze z ministerstva, “ sdělil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich. 

Další novinkou je zřízení krizových lůžek. „Tato lůžka pomohou řešit nenadálé situace občanům kraje,“ dodala radní Leitnerová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama