Mgr. Renáta Zajíčková

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2022 9:20:00

Městská část Praha 5 snížila počet zastupitelů

Městská část Praha 5 snížila počet zastupitelů

V souladu s ustanovením § 88 odst. 2 písm. f) zákona č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů bylo navrženo a schváleno nadpoloviční většinou přítomných členů Zastupitelstva MČ Praha 41 členů pro volební období 2022–2026.

„Městská část Praha 5 se snaží o postupné snižování finančních nákladů a o úspory. Počet 41 zastupitelů byl i v minulých volebních obdobích a jsem ráda, že volení zástupci půjdou v hledání úspor městské části příkladem.“, dodává starostka MČ Praha 5, Mgr. Renáta Zajíčková (ODS), která zároveň snížení navrhovala.

Zastupitelstvo při stanovení počtu svých členů přihlédlo zejména k počtu obyvatel, velikosti obvodu a k vysoké míře rozvoje Prahy 5. „Schválený návrh by neměl diskriminovat dle matematického modelu strany s nižšími preferencemi, zároveň snížení neovlivní kvalitu rozvoje městské části. Nižší počet zastupitelů v žádném případě neohrozí fungování městské části“, dodává Zajíčková.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama