Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.07.2022 19:39:00

Školství pro budoucnost

Školství pro budoucnost

Komentář na facebookovém profilu k nedostatku kvalifikovaných zaměstnanců v resortu školství

 Na svých výjezdech po regionech navštěvuji hodně firem. A většinou se tam dozvídám dokola to samé. Chybí lidi, je málo odborníků, potřebujeme kvalifikované zaměstnance, chybí potřebné vzdělání. To je samozřejmě alarmující. Na poli Sněmovny jsem toto téma otevřel již mnohokrát a jsem rád, že tento problém stále roste na vážnosti a řada kolegů to se mnou chce řešit. Musíme začít pěkně od píky - tedy od škol.

Stát musí být mostem mezi byznysem a školstvím a musí umět reagovat na podněty z obou stran. Je potřeba podporovat odborné obory, které jsou pro soukromý trh práce poptávány. Tady cítím velký posun, ale stále je co zlepšovat. A my jako zákonodárci musíme reagovat i adekvátní legislativou a podporou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama