Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2022 15:18:00

Každému stejným metrem

Každému stejným metrem

Projev na 30. schůzi Poslanecké sněmovny 7. července 2022 k možným korupčním skandálům uvnitř hnutí STAN.

Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Moje vystoupení bude poměrně krátké. Každopádně mám potřebu to, co dnes řešíme, zasadit do určitého kontextu. Každé společenství, protože to je společenství lidí, tak sebou nese jistou míru chyb. A každá politická strana nebo hnutí, která je v politice delší dobu, tak bohužel, ač mě to netěší, tak sebou nese určitá jména, která měla historicky problém se zákonem. A nikoho to netěší ani z politické strany, ani z hnutí, nás nevyjímaje. Tak to je, ale týká se to i hnutí ANO, to je třeba říct.

Vrátím se jenom krátce do minulosti, když teď dochází ke skandalizaci hnutí STAN. Tak ten, kdo tady vystoupil první, je obžalovaný, obžalovaný předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Pane předsedo, policie naznala, prostřednictvím pana předsedajícího, že máte tak velký konflikt se zákonem, že vás obžalovala, dala to státnímu zástupci a vy půjdete před soud. To znamená, že když by měl někdo odstoupit, vy byste měl být první. Když už říkáte, že doba je jiná, že odstoupení ministra Gazdíka nestačí, tak já zde říkám, že prostřednictvím pana předsedajícího vy byste měl být první.

Protože vy jste byl ten, kdo tady spolutvořil mafiánsko-privatizační devadesátá léta. Váš kámoš Pitr a další, to je váš svět, ze kterého vy jste vzešel, když už tedy bavíme o minulosti. Váš ministr vnitra Jan Hamáček a jeho slavná cesta do Moskvy - tehdy jste dělal mrtvého brouka, neviděl jste, neslyšel jste, nepamatoval jste si, neměl jste politickou odvahu ani manažerské nadání k tomu, abyste v tom případě zasáhl. Kdybyste měřil stejným metrem, tak bych tomu rozuměl. Ale jediné, čeho jste schopen, je lhát v přímém přenosu, manipulovat a zbaběle utíkat před zodpovědností. Kdybyste se choval jako chlap, tak tomu rozumím. Stále mluvím prostřednictvím pana předsedajícího. Ale vy kritizujete něco, čeho jste byl sám součástí a o další věci rozhodne soud. Tolik ode mě směrem k vám. Měřte stejným metrem, protože jinak se chováte jako zbabělec a alibista. (Potlesk zprava.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama