Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.07.2022 12:09:00

Celou řadu údajů bude možné zapsat automaticky

Celou řadu údajů bude možné zapsat automaticky

Projev na 29. schůzi Poslanecké sněmovny 8. července 2022 k novele zákona o silniční dopravě

 Vážená paní předsedající, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci,

já bych vám rád představil pozměněnou podobu návrhu zákona, respektive novely zákona č. 111/1994 o silniční dopravě. My jsme projednali tuto novelu 13. května letošního roku. Jedná se o návrh, který implementuje do českého právního prostředí celou řadu předpisů Evropské unie, zejména z takzvaného Balíčku mobility.

Senát na své schůzi 15. června přijal k návrhu zákona dva pozměňovací návrhy. Jeden z nich se týkal podmínek zápisu změněných údajů a koncesí do Živnostenského rejstříku, Registru živnostenských oprávnění, s tím, že právě Ministerstvo průmyslu a obchodu nachystalo úpravu, která významně přispívá k odstranění zbytečné administrativy a byrokracie, která by byla spjata s implementací toho zákona, protože právě na základě toho pozměňovacího návrhu bude možné celou řadu údajů zapsat automaticky bez toho, aniž by se o nich vedlo samostatné řízení.

Ten druhý pozměňovací návrh reaguje na směrnici, která ovšem byla přijata a zapsána později, teprve 16. května letošního roku, a nebylo možné ji tedy v rámci legislativního procesu přijímání té původní novely zahrnout do té naší právní novely, s tím, že se jedná o směrnici Evropského parlamentu a Rady týkající se užívání vozidel najatých bez řidiče pro silniční přepravu zboží do českého právního řádu.

V té směrnici zároveň byla určena poměrně krátká implementační lhůta a zapojení jak toho návrhu Ministerstva průmyslu a obchodu, tak této konkrétní úpravy významně přispěje ke zjednodušení všech dalších kroků v rámci České republiky. Já bych si vás dovolil požádat o schválení toho vládního návrhu zákona ve znění, jak jej upravil Senát, tedy ve znění těch pozměňovacích návrhů schválených Senátem.

Děkuji mnohokrát za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama