Hana Žáková

  • BPP
  • Třebíč
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.07.2022 12:27:00

Kvůli změně by 90 692 podnikatelů muselo na Živnostenský úřad

Kvůli změně by 90 692 podnikatelů muselo na Živnostenský úřad

Projev na 29. schůzi Poslanecké sněmovny 8. července 2022 k novele zákona o silniční dopravě

 Vážená paní předsedající, vážení členové vlády, milé kolegyně, milí kolegové,

byla jsem pověřena Senátem, abych vám odůvodnila pozměňovací návrhy, které vám vracíme se zákonem, který tady velice podrobně odcitoval pan ministr dopravy. Musím říct, že na obou pozměňovacích návrzích jsme úzce spolupracovali jak s Ministerstvem dopravy, tak s Ministerstvem průmyslu a obchodu, a budu ráda, pokud je podpoříte, protože hlavně v tom druhém bodě se jedná o 90 692 podnikatelů, kteří by si museli díky té změně toho zákona přijít na Živnostenský úřad, udělat nové oprávnění na tu svou koncesi a tohle by se mohlo krásně udělat automatem a nemusely by být zatíženy jak tady tyhle úřady, tak i zbytečně naši podnikatelé.

A dalším je vlastně transpozice evropské směrnice. A o té bych řekla jediné, že jednak jak řekl pan ministr, je na ni velmi krátká doba. A myslím si, že budeme snad poprvé v předstihu, že ji schválíme v řádném termínu a nebudou nám hrozit žádné sankce. Budu moc ráda za vaši podporu.

Děkuji vám za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama