Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2022 16:02:00

Já panu ministrovi věřím a my to jako KDU-ČSL také garantujeme

Já panu ministrovi věřím a my to jako KDU-ČSL také garantujeme

Projev na 29. schůzi Poslanecké sněmovny 13. července 2022 k zákonu o důchodovém pojištění

 Děkuji, já budu jenom velmi stručný, byl jsem dotázán paní kolegyní. Tak tady bylo stanovisko legislativy Ministerstva vnitra, které má ve své působnosti také Integrovaný záchranný systém s tím, že ta množina nebo ta skupina, ke které to je směřováno, není úplně přesně jasně definovaná a mohlo by to být zneužitelné. Já se nechci přít o to (Někteří poslanci ANO: To není pravda.), já se nechci přít o to, prosím, já se nechci přít o to, jestli ten názor legislativy je, nebo není správný a oprávněný.

V tuto chvíli to nemá smysl. Já nemám důvod, proč bych nevěřil - a já rozumím tomu, že vy jako opozice jste nedali této vládě důvěru a že můžete mít obavy z toho, jestli slovo ministra platí, nebo neplatí - ale pokud pan ministr jasně tady řekl na mikrofon opakovaně, že ta věc bude připravena a schválena tak, aby od 1. ledna 2023 skutečně platila, tak já vám říkám, že já panu ministrovi věřím a my to jako KDU-ČSL také garantujeme.

A mrzí mě, paní kolegyně prostřednictvím paní předsedající, jedna věc. Říci - bez urážky - a potom plivnout takovou jedovatou slinu, říkám v dobrém, to mě mrzí, opravdu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama