prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2022 21:19:00

Naši zemědělci dodržují přísnější předpisy

Naši zemědělci dodržují přísnější předpisy

Projev na 29. schůzi Poslanecké sněmovny 13. července 2022 k zákonu o ekologickém zemědělství

 Děkuji za slovo, pane místopředsedo.

Já mám pouze dvě malé poznámky, které by se mohlo zdát, že tedy vůbec nesouvisí se zemědělstvím, ale vystoupení pana ministra mě opravdu utvrdilo v tom, že vystoupit musím.

Pane ministře, za prvé, velmi přátelsky. Poslanec má právo se vás zeptat - a buďte tak laskav, neříkejte co je, a co není tedy vhodné. To za prvé. Za druhé. Divil byste se, jak velmi souvisí vlastně zemědělská výroba, ať už je živočišná či rostlinná, se zdravím obyvatel, protože jsou mnohé choroby, kde to není pouze podpůrné, ale je to základní léčba. Čili my se o to zajímáme, protože to musíme vědět pro naše pacienty. A já bych tedy jenom chtěla říct, že všechny otázky jsou důležité, na všechny ty odpovědi samozřejmě čekáme, protože jste pro nás nejvyšší odborník v tomto směru v České republice, a doufáme, že jste náš ministr.

Chtěla bych říct jenom to, že v současné době třeba řešíme s našimi pacienty problém, a jsou v tom i samozřejmě kolegové ze zemědělství na našem trhu, tak jak řekl správně pan kolega Adamec, je volný trh, čili se tu objevují i z jiných zemí samozřejmě produkty, takzvané biomaso. Já jsem vstoupila dokonce do jednání s touto zahraniční firmou, která není součástí EU, a tam se ukázalo, že to bio pro ně znamená jenom to, že v tom momentě, kdy porážejí ten kus, nemá antibiotika. Takže to vůbec není bio, to naši zemědělci samozřejmě dodržují přísnější předpisy.

Takže je potřeba si tady říkat všechno, protože se může stát, že samozřejmě některé věci nejsou jasné, a není to žádná obstrukce, je to otázka, jsou to podněty, a samozřejmě my na vaše odpovědi čekáme, protože vás považujeme za vrcholného odborníka, což doufám, že se nepleteme.

Děkuji vám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama