Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2022 15:17:00

Proč bychom měli pomáhat plošně? Já třeba žádnou pomoc nechci

Proč bychom měli pomáhat plošně? Já třeba žádnou pomoc nechci

Projev na 32. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 14. července 2022 k energetickému zákonu

 Vážené kolegyně, vážení kolegové,

vpravdě nevím, čím začít. Já jsem si tady dělal poznámky, když hovořil pan poslanec Okamura. Vaším prostřednictvím, paní předsedající, já si nemyslím, pane poslanče, on tady není, aha, že by za všechny problémy našich občanů mohla tahle vláda. Já mám spoustu problémů a opravdu bych si netroufal vládu obviňovat úplně ze všech problémů, které mám.

Uvádět jako dobrý příklad zrovna Maďarsko, to bych nedělal. Jestli se nepletu, tak lidé mají trochu problém s tím, že benzin je tam prakticky na příděl a ta opatření Viktora Orbána zase až tak úplně populární nejsou.

Plošná pomoc, o které tady hovoříte. Já nevím, proč bychom měli pomáhat plošně. Já třeba žádnou pomoc nechci. Já chci, aby pomoc byla jen pro ty, kdo ji opravdu potřebují.

A co se týče toho, jak vy tady říkáte, že vláda škodí úplně ve všem a ohrožuje naše občany. Obávám se, že tato vláda udělala pro energetickou bezpečnost a soběstačnost této země mnohem víc než vlády předchozí. Jako příklad uvedu například akvizici ve společnosti Škoda jaderné strojírenství ČEZem, pronájem LNG terminálů v Nizozemsku, který má potenciál zajistit třetinovou spotřebu plynu naší republiky, jednání o připojení na polský plynovod apod.

Odstoupení od Green Dealu si myslím, že by byla velká chyba. Green Deal chápu jako výzvu, nikoliv jako ohrožení. Myslím si, že je potřeba se posouvat dopředu a nedělat z naší země skanzen, kde ještě za 30 let budou jezdit auta na naftu, která tou dobou už nebude, a anebo když bude, tak bude stát sto korun za litr.

A co se týče toho, jak tady strašíte s tím, že všichni v zimě zmrzneme. Já si myslím, že by naším úkolem mělo být lidi nikoliv strašit, ale snažit se je naopak udržet v dobré mysli a vysvětlovat jim, že sice možná tahle zima těžká bude, ale děláme všechno pro to, aby ty další už těžké nebyly.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama