Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2022 6:32:00

Předsednictví je pro nás velká příležitost. A my ji nepromarníme

Předsednictví je pro nás velká příležitost. A my ji nepromarníme

Komentář na facebookovém profilu k předsednictví Radě Evropské unie.

 Česká republika již dva týdny předsedá Radě Evropské Unie. 

Evropská unie a naše účast v ní je pro mě symbolem našeho hodnotového ukotvení ve světě. Přihláška do prozápadního svobodného světa. Kde každý může jít za svými sny. Kde jsou překážky jen v našich hlavách a nikoliv v politice státu.

Evropská unie, to jsou svoboda a možnosti. Svoboda pohybu. Po práci můžu nasednout do auta a večer už se koupu v Itálii. Nebo jedu na otočku na nákupy do Německa nebo Rakouska. Bez překážek, bez cestovních víz, bez výjezdních doložek.

Svoboda studovat nebo získávat pracovní zkušenosti v zahraničí. Když jsme v roce 2004 vstoupili do EU, vyrazil jsem pracovat do Irska a vydělal jsem si na svoje první auto. Tehdy jsem si ještě musel u lokálního operátora koupit místní SIM kartu a volat jen krátce. Hovory ze zahraničí byly předražené. Dnes je díky EU samozřejmost volat a surfovat v Německu, Španělsku.. Hledat si cestu v online mapách nebo dát videohovor s rodinou.

Svoboda v rozhodování. Jsme součást silného celku a spolurozhodujeme o jeho vývoji. Jako součást silného celku jsme zároveň chráněni proti vnějším hrozbám. Kdyby nás snad opět chtěly pohltit ruské tanky a znovu nám diktovat, jak myslet a žít naše životy.

Evropská unie není perfektní, ale my jsme její součástí. My ji tvoříme. My rozhodujeme o tom, jaký bude její další vývoj. Předsednictví je pro nás velká příležitost. A my ji nepromarníme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama