prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

  • BPP
  • Hradec Králové
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2022 18:41:00

Od Zděné boudy povede k Lesnímu hřbitovu nová cyklostezka

Od Zděné boudy povede k Lesnímu hřbitovu nová cyklostezka

Během srpna by měly být zahájeny přípravné práce na vybudování nové cyklostezky v hradeckých městských lesích. Ta povede od Zděné boudy k Lesnímu hřbitovu a bude lemovat silniční komunikaci Hradečnici, kterou dosud využívali chodci i vozidla společně

Díky nové stezce dojde k jejich oddělení a bude tak zajištěna větší bezpečnost i příjemnější sportování. Celá akce vyjde na necelých 7,9 milionu včetně DPH, většinu této částky by měla pokrýt dotace.

„Hradecké městské lesy jsou velmi oblíbenou destinací, kam denně vyráží stovky až tisíce turistů. Právě Hradečnice je jednou z nejfrekventovanějších stezek v tomto území a pohybují se na ní jak automobily a vozidla MHD, tak sportovci. K vybudování nové stezky, která bude Hradečnici lemovat, přistupujeme na základě připomínek a podnětů od veřejnosti. Dojde tak k výraznému zvýšení bezpečnosti cyklistů, bruslařů, chodců a dalších sportovců, řidiči budou moci počítat s plynulejší jízdou,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Práce na vybudování nové stezky by měly být zahájeny ještě letos v srpnu. Komunikace bude začínat u Zděné boudy a povede až k Lesnímu hřbitovu, bude téměř 800 metrů dlouhá a tři metry široká. „Na včerejším jednání rady města jsme schválili zhotovitele této investiční akce. Vítězná nabídka byla v ceně necelých 7,9 milionu korun včetně DPH. V následujících dnech budeme s vítězem tendru podepisovat smlouvu o dílo. Samotné přípravné a stavební práce pak budou zahájeny do deseti dnů od podpisu smlouvy. Na dokončení díla má zhotovitel šest měsíců,“ informuje náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha. Pokud vše půjde bez komplikací, začne stezka Hradečanům sloužit už během jarních měsíců.

Na její vybudování chce město také získat dotační příspěvek ze Státního fondu dopravní struktury v rámci dotačního programu Cyklostezky, cyklopruhy 2022. „V červnu nám výbor státního fondu schválil žádost o dotaci. Pokrýt by měla 85 % všech způsobilých výdajů, což nyní odpovídá částce necelých sedmi milionů,“ uvádí náměstkyně primátor pro oblast dotací Monika Štayrová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama