Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2022 21:14:00

Nebude uzavřena mírová dohoda, pokud s ní nebude Ukrajina souhlasit

Nebude uzavřena mírová dohoda, pokud s ní nebude Ukrajina souhlasit

Komentář na facebookovém profilu k válce na Ukrajině.

 V dobách válek je dobré naslouchat velice pozorně různým prohlášením, aby pod dojmem velkého hluku a rámusu nebyly přeslechnuty mezitóny, které naznačují politický vývoj. 

V tomto smyslu je například velice zajímavé sledovat výroky německého kancléře. Prohlašuje, že Německo bude stoprocentně ve všech ohledech stát za Ukrajinou a nepřistoupí na žádné mírové řešení bez souhlasu Ukrajiny. To důležité na tom ovšem je, že neříká, že nebude uzavřen mír, dokud se Ukrajině nevrátí území od Krymu přes Cherson a Doněck až po Luhansk, která Ukrajině Rusové odebrali. Pouze říká, že nebude uzavřena mírová dohoda, pokud s ní nebude Ukrajina souhlasit. 

Samozřejmě, pokud tento konflikt bude trvat dlouho a já očekávám, že to bude nejméně do poloviny příštího roku, je docela dobře možné, že spojencům Ukrajiny bude pomalu docházet pevná vůle a odvaha proti Rusku bojovat a jemně naznačí Ukrajině, že by měla přistoupit na podmínky Kremlu. Pokud by se tak stalo, pak budou různé evropské státy pokrytecky tvrdit, že i Ukrajina s tímto řešením souhlasila. 

Z vlastních dějin víme, že když jsme byli opuštěni všemi spojenci, byli jsme také donuceni ke kapitulaci a vzdali jsme se velké části našeho území. Je tudíž nutné, abychom trvali na jednoznačném výrazivu evropských politiků, že boj bude pokračovat, dokud Rusko nevrátí všechna uzmutá území Ukrajině a že do té doby o míru nehodláme mluvit. Neboť v případě, že bychom na tento takzvaný kompromis přistoupili, Putin by to s radostí přivítal. Několik let by bylo příměří a pak by se vydal ukrojit další kus ukrajinského území a dále ohrožoval celý svobodný svět. To nám musí být všem jasné.

Musíme si dát velký pozor na různá prohlášení, která na první pohled vypadají odhodlaně, ale nejsou zcela jednoznačná.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama