Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2022 8:57:00

Regulace Airbnb

Regulace Airbnb

Komentář na facebookovém profilu ke krátkodobým pronájmům bytů

Ve společnosti se v současnosti velmi diskutuje téma Airbnb a podobných služeb. Obzvláště v Praze a v centru dalších historických měst obyvatelé často volají po omezení tohoto typu ubytování, jelikož už nechtějí nadále snášet častý hluk a nepořádek v okolí pronajímaných bytů. Aktuálně předložili Piráti návrh na regulaci krátkodobého ubytování, který by mohl vstoupit v platnost během příštího roku. Správně nastavená a hlavně právně vymahatelná pravidla jsou v této sféře rozhodně potřeba. Není tedy od věci si připomenout, že ČSSD jako jediná strana v minulém volebním období 2020/2021 předložila návrh zákona na regulaci sdíleného ubytování. Neochota hnutí ANO a zdržování jeho projednání však způsobily to, že zákon nestihl být schválen. A tak ačkoliv mnoho dalších evropských zemí již pravidla pro regulaci služeb poskytujících sdílené ubytování dávno přijalo, my stále řešíme ten samý problém i o rok později.

Cestovní ruch a turisté mohou být pro každý stát a každé město velkým přínosem do rozpočtu, nikdy to však nesmí být na úkor obyvatel a lidí, kteří jsou v českých a moravských městech doma.

Jak na Airbnb a podobné služby nahlížíte vy? Využíváte je při cestování a vadí nebo nevadí vám v místě vašeho bydliště?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama