Mgr. Petra Pecková

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • hejtmanka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2022 7:33:00

Pamatujete na první "naše” ukrajinské miminko?

Pamatujete na první "naše” ukrajinské miminko?

Komentář na facebookovém profilu k návratu první uprchlické rodičky domů na Ukrajinu

 Malá Viktorka se narodila krátce po příjezdu do Čech. A dostala jméno, které znamená VÍTĚZSTVÍ. Maminka Olha přijela s druhou skupinou volyňských Čechů, kterou jsme přivezli. A vůbec netušila, že Viktorka má u nás v den svého narození, tedy 10. 3., i svátek.

Tatinek Viktorky je chirurg a zůstal v Žytomyru v nemocnici. Viktorka žila v Ústí nad Labem nejen s maminkou, ale i se svojí babičkou, pro kterou je prvním vnoučátkem. Radost z miminka byla veliká, ale veliký byl i stesk po domově a hlavně po manželovi.

Tatínek pracuje v nemocnici, stará o potřebné a svoji Viktorku viděl jen on-line přes mobil. Teď už má obě holky v náručí. Vrátily se i s babičkou domů. Jsou neskonale vděčné za pomoc, které se jim v Čechách dostalo.

Držím jim palce, aby pocit štěstí také doprovázel pocit bezpečí. Bez bezpečí není štěstí nikdy úplné. Ať mají obojího dostatek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama