Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2022 8:05:21

Zastavme propad životní úroveň našich občanů

Zastavme propad životní úroveň našich občanů

Energie není luxusní zboží, jak se domnívá česká vláda. A je zodpovědností současné vlády, aby zajistila pro své občany energetickou a potravinovou bezpčnost. Harašením zbraní to nezajistí. Propad životní úroveň občanů je obrovský a vláda nekoná.

Bývalý první místopředseda ERÚ Ivan Noveský: „České vládě se za pouhých 100 dní podařilo tak hluboko potopit české občany, české živnostníky a český průmysl, že to zatím nedokázala žádná česká vláda. Za pouhých 100 dní dokázala vyšponovat rekordní inflaci, to zatím nedokázala žádná česká vláda. Za pouhých 100 dní dokázala vláda nastartovat šílenou hospodářskou krizi na úrovni třicátých let minulého století“.

Současná vláda navrhla řešení ve prospěch podpory dětí ve výši 5000 Kč, jako „bonus“ v rámci nárůstu vysokých nákladů a připravuje „dotaci“ pro domácnosti. Tato dotace má částečně kompenzovat vysokou cenu elektrické energie. Tato podpora je však v porovnání s jinými zeměmi nedostatečná, nekoncepční a neřeší příčiny inflace a vysokých cen energií. Vládní koalice nese odpovědnost a svádění všeho na Putina už nezabírá, protože nyní do peněženek voličů nesahá ani Putin, ani Babiš, ale pouze a jenom Fiala. A jak je vidět z návrhů ministrů, řešení ve prospěch občanů České republiky se ani zdaleka nerýsuje. Ale naopak ještě zhorší životní úroveň občanů.

Vládní předvolební sliby a proklamace jsou k ničemu, protože musí dojít ke zvýšení daní. Svádět vše na válku a hovořit o válečné dani je již trapné. Tak jako je dnes trapná současná pravicová vláda. Zřejmě má svých problémů tolik, že nestačí řešit základní problémy naší země.

To, že politika zhrubla není pouze vinou agresivní rétoriky opozice, ale i politiků současné vládní koalice. Ti rozdělili společnost a zvolili strategii vyhrocené předvolební kampaně. Namísto řešení skutečných příčin současné situace zvolily cestu cenzury a strachu. Je jen otázkou, jak dlouho bude česká společnost strkat hlavu do písku a nevydá vládě červenou kartu.

Vláda České republiky odmítá odstranit příčiny krize a přitom jako pravicová vláda v podstatě likviduje střední třídu pod záminkou udržení deficitu státního rozpočtu, který stejně nedodrží. Vláda musí lidem a krachujícímu průmyslu odpovědět na následující zásadní otázky: Proč právě a jenom Česká republika má nejvyšší ceny elektřiny na světě, když ji doma vyrábíme s nejnižšími náklady? Proč ceny pohonných hmot i ceny plynu narůstají na nejvyšší úroveň v Evropě, a přitom nové odběratele obchodníci v České republice odmítají? Proč má Česká republika nejvyšší inflaci v Evropě, pokud pomineme baltské státy, a proč se její tempo má dále zvyšovat? Proč politici České republiky jako jediní v Evropské unii neobhajují národní zájmy?

Podle MMF je největší propad životní úrovně v Estonsku a v České republice. Vláda nehájí oprávněné zájmy svých občanů, proto by opozice a odbory měly zvednout pomyslný prapor odporu vůči ní. Čekat na výsledky komunálních voleb či ukončení předsednictví EU se nemusí vyplatit. Zejména proto, že čas na řešení problémů utíká mezi prsty. Je třeba se přestat skrývat za agresi RF vůči Ukrajině. Pravicové vlády nikdy problémy nevyřešily. Vždy problémy narostly a naopak vznikly problémy nové. Současná vláda je nejhorší vládou od listopadu 1989 a měla by skončit. Čím dříve, tím pro Českou republiku a její občany lépe.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama