Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2022 12:46:13

Harlekýn Prouza opět v akci

Harlekýn Prouza opět v akci

Tradiční postavou v Commedie dell’arte je Harlekýn, německy Hanswurst, česky šašek a v pravém slova smyslu užitečný idiot.

 

Tradiční postavou v Commedie dell’arte je Harlekýn, německy Hanswurst, česky šašek a v pravém slova smyslu užitečný idiot. Míval pestrý kabát, čapku s rolničkami a někdy též oslí uši. Svým posledním výrokem si tyto oslí uši nasadil Tomáš Prouza, takto představitel a mluvčí Svazu obchodu a cestovního ruchu – ve skutečnosti slouha nadnárodních maloobchodních řetězců, jako je Albert, Billa, Kaufland, Lidl, Penny a další. Vydělávají u nás miliardy, které posílají svým majitelům do Německa a platí si tu svého šaška. Jeho ústy nám nyní říkají, že při poklesu cen obilí na světových trzích by měla klesat i cena pečiva a když neklesá, mohou za to velké české zemědělské společnosti. Ceny pečiva stanovuje prodejce, tedy každý řetězec samostatně a neměli by se mezi sebou ani domlouvat. Pečivo nakupují od českých – i zahraničních – pekařů podle dlouhodobých smluv, nejméně tříměsíčních. Když už jsme u pekařů, ti jsou samozřejmě ve složité situaci, ale zejména kvůli drahým energiím. Aktuální cena pšenice nehraje tak velkou roli, peče se většinou ještě z loňské sklizně. Když ale obchodník zdražuje zboží svým zákazníkům, potřebuje to nějak zdůvodnit, že? Tak jestli podle šaška Prouzy je pokles ceny pšenice na světových trzích důvodem ke zlevnění pečiva, proč ho panstvo nezlevní? Nic jim v tom nebrání. Pekaři prodávají řetězcům rohlík za … proč jej ale spotřebitel kupuje za …? Protože řetězce potřebují vydělávat a platit podobné lži. Výkupní ceny českých potravin by se měly zveřejňovat – proč to řetězce svým dodavatelům zakazují? Protože by měli z ostudy kabát. Proč to sami zemědělci a potravináři neudělají? Protože by je řetězce odstavili a zruinovali. Jsou to gangsterské metody, které bohužel fungují. Tak se těším, jakou šaškárnu pan Prouza zase vyprodukuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama