Mgr. Renáta Zajíčková

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2022 19:37:00

Prázdninové opravy školských budov v Praze 5 pokračují

Prázdninové opravy školských budov v Praze 5 pokračují

Také o prázdninách je ve školách a školkách pěkně živo

Nové tělocvičny, sociální zařízení nebo třeba lepší zázemí pro stravování. Hned sedm školských budov zřizovaných městskou částí Praha 5 prochází během letošních prázdnin výraznější úpravou. Je přitom dbáno na vytvoření příznivého prostředí ve školách.

„Stejně jako v předchozích letech jsme i na letošní prázdniny naplánovali řadu modernizací našich škol a mateřinek, aby se žáci, jejich rodiče i pedagogové cítili ve školním prostředí co možná nejlépe. Příjemné školní klima s možností odpočinku je dnes důležitým předpokladem pro motivaci žáků, jejich učební výsledky i sociální chování. Našim úkolem je takové prostředí vytvářet a tím přispívat ke kvalitnímu vývoji našich dětí,“ říká starostka MČ Praha 5 odpovědná za oblast školství Renáta Zajíčková (ODS).

Rekonstrukcí půdní vestavby dojde k navýšení kapacit základní školy Kořenského na Smíchově. Pod střechou vznikají relaxační a odpočinkové místnosti s klubovnou. Za zmínku stojí rekonstrukce školní jídelny a kuchyně základní a mateřské školy v Remízku na Barrandově a rekonstrukce letních toalet v mateřince Na Laurovou v Radlicích. Dvě nové kmenové učebny pro 25 dětí vzniknou i pro potřeby košířské základní školy Zahradníčkova v budově Poštovky. Rekonstrukce počítá i s novým zázemím pro výdejnu jídla a jídelnu.

V rámci letních investičních akcí bych určitě vypíchnul opravu objektu Poštovka, kde přes léto vznikne detašované pracoviště základní školy Nepomucká, konkrétně dvě třídy po 25 dětech pro
1. ročníky. Další velmi důležitou investiční akcí je rekonstrukce školní jídelny základní školy Barrandov II, V Remízku, kde bude navýšena kapacita o 200 jídel a vznikne zde moderní školní
kuchyně a jídelna. Chci ještě zmínit plánovanou investiční akci, která bude dokončená v příštím roce a jedná se o rozsáhlou rekonstrukci školní jídelny, výdejny jídel i družiny na základní škole
Pod Žvahovem,“ dodává místostarosta pro investice Tomáš Homola (STAN).

Jedna z nejzásadnějších oprav čeká základní a mateřskou školu Weberova v Košířích. Škola zaměřená na sportovní výchovu žáků právě dostává novou palubovku do tělocvičny s vylepšeným osvětlení a celkovou renovací. I nadále se přitom počítá, že tělocvičnu využijí i místní občanské komunity. Neméně důležitá rekonstrukce probíhá i ve smíchovské mateřince Kroupova. Děti dostanou úplně nové hygienické zázemí, zastřešenou venkovní terasu a také topení a elektroinstalaci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama