Mgr. Ing. Pavla Pivoňka Vaňková

  • STAN
  • Jihočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2022 16:52:00

Normativy příspěvku na bydlení již neodráží aktuální náklady

Normativy příspěvku na bydlení již neodráží aktuální náklady

Komentář na facebookovém profilu k platnému zastropování příspěvku na bydlení

 Příspěvek na bydlení by měl být jedním z hlavních pilířů pomoci lidem při současném zdražování nájmů i energií.

Díky příspěvku lidé zaplatí za náklady na bydlení maximálně 30 procent z příjmu (v Praze pak 35 procent). Dnes je ovšem výše finanční pomoci je zastropována tzv. normativy. Aby byla pomoc státu efektivní, musí se tyto normativy co nejdříve zvednout.

„Bez toho to jinak nepůjde. Ceny energií i bydlení prudce rostou a současné normativy, neboli finanční stropy toho, co mají dávat lidé za bydlení, již neodráží aktuální náklady. Pokud chce stát opravdu efektivně pomoci, je nutné tento strop navýšit... My za STAN uděláme vše proto, aby se od října normativy zvýšily. V tuto dobu bude totiž docházet k zvyšování záloh za energie a růstu nákladů,“ říká poslankyně a místopředsedkyně sociálního výboru Pavla Pivoňka Vaňková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama