Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2022 5:34:00

Poučme se z chyb a nedovolme, aby se opakovaly

Poučme se z chyb a nedovolme, aby se opakovaly

Komentář na facebookovém profilu k výročí invaze v srpnu 1968

 Je velice nebezpečné, pokud si z historie vybíráme pouze to, co se nám zrovna hodí. Právě dnešní den vybízí k tomu, abychom si to připomněli.

V noci z 20. na 21. srpna roku 1968 totiž nezahájili okupaci Československa POUZE Rusové, ale také Ukrajinci, Poláci, Maďaři, Bulhaři či Němci! Ve vedení Sovětského svazu nebyli POUZE Rusové, ale také zástupci dalších národností, ba dokonce naprostou většinu v politbyru tvořili Ukrajinci.

Společným jmenovatelem toho všeho nebyla konkrétní národnost či národnosti, ale KOMUNISMUS coby jedna z totalitních ideologií.

Historii je potřeba si připomínat celou, a ne z ní vytrhávat jen to, co se zrovna hodí do propagandistického krámu. Svět není ČERNOBÍLÝ. Nezapomínejme, ale poučme se z chyb a nedovolme, aby se opakovaly.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama