Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2022 13:54:00

Voda nad zlato

Voda nad zlato

Komentář na facebookovém profilu k studii Proveditelnosti opatření snížení fosforu do vodního díla Orlík

 Určitě jste si někdy všimli, že je voda v rybníku nebo přehradě zelená, kvete, občas smrdí a nedá se v ní koupat. Pokud nad tím jen mávneme rukou a necháme to tak, voda se znehodnotí, nebudou v ní žít ryby a vzhled naší krajiny se změní. A určitě ne k lepšímu.

V Jihočeském kraji leží 63 % vodních ploch z celé České republiky. Je tedy namístě, že jsme se úkolu ke snížení fosforu ve vodních zdrojích ujali právě my. Našim prvním projektem budou tedy některé rybníky a hlavně největší přehrada celé Vltavské kaskády – Orlík.

Nechali jsme si vypracovat studii “Proveditelnosti opatření snížení fosforu do vodního díla Orlík“ a já svolal setkání zástupců Ministerstva životního prostředí, Ministerstva zemědělství, Povodí Vltavy, Jihočeského kraje a autorů studie, protože v tomto případě jde o mezirezortní spolupráci. Našim společným cílem, je fosfor z vody dostat, ale zároveň ho vracet zpět tam, kde je užitečný. Například na pole.

Ano, plán, který jsme si dali, je opravdu běh na dlouhou trať, ale někde se prostě začít musí! Chci, abychom u nás měli funkční a krásné rybníky plné různorodých ryb, které budou pro lidi a naši krajinu stálou připomínkou dědictví našich předků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama