Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2022 19:58:00

Vládní koalice neudělala dosud pro zlepšení situace absolutně nic

Vládní koalice neudělala dosud pro zlepšení situace absolutně nic

Komentář na facebookovém profilu k pokračování extrémního zdražování

 Vláda Petra Fialy stále odmítá řešit extrémní zdražování. Jediné „řešení", které lidem nabízí, je, aby nosili svetry. Vláda Petra Fialy (ODS) nadále odmítá řešit neustálý růst cen energií a jeho sociální důsledky. Poslanci hnutí SPD svými podpisy přispěli ke svolání mimořádné schůze Sněmovny. Budeme opět důrazně požadovat, aby vláda konečně představila strategii a konkrétní kroky řešení a pomoci občanům a firmám. Je stále zřejmější, že Fialova vláda není schopna řešit inflaci, energetickou krizi, růst cen, ekonomické ohrožení podniků a následnou nezaměstnanost.

Současná vládní koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Pirátů a STAN na rozdíl od drtivé většiny vlád ostatních evropských států neudělala dosud pro zlepšení situace absolutně nic. Zatímco v Německu, kde je průměrná mzda 110 tisíc korun, vláda snížila DPH na energie na 7 procent, vláda pětikoalice pracujícím v České republice, kde je průměrná mzda 38 tisíc korun (na níž většina občanů stejně ani nedosáhne), doporučuje „řešit" energetickou krizi omezením topení a „nošením svetrů". Vláda krizi jen prohlubuje. To vše v době, kdy jen za poslední dva měsíce se cena elektřiny na evropské energetické burze zdvojnásobila a jedna megawatthodina tzv. silové elektřiny stojí v přepočtu již více než 17 500 korun (!!), když ještě před dvěma měsíci to bylo 5 675 korun.

Nadále roste i velkoobchodní cena zemního plynu, která aktuálně na burze atakuje v přepočtu hranici 6 000 korun za megawatthodinu. Vláda Petra Fialy za tři čtvrtě roku své existence dosud nedokázala představit ani konkrétní podmínky úsporného tarifu pro domácnosti a firmám a živnostníkům nechce pomoci vůbec.

Hnutí SPD naproti tomu již několik měsíců navrhuje 10 bodů řešení „Fialovy drahoty". Jsou mezi nimi např. odstoupení od Green Dealu EU, odstoupení od systému emisních povolenek EU, vystoupení z evropské energetické burzy a prodej levné české elektřiny napřímo českým občanům a firmám, nákup levného plynu přímo od producentů a okamžité snížení DPH u energií a základních potravin atd. Pro nás jsou občané České republiky na 1. místě!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama