MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2022 22:28:00

Už to nevadí jen opozici a přidávají se i Piráti?

Už to nevadí jen opozici a přidávají se i Piráti?

Komentář na facebookovém profilu k vyslovení nedůvěry vládě.

 Zdravím všechny,

podnět k vyslovení nedůvěry vládě musí podepsat nejméně 50 poslanců. To, vzhledem k neschopnosti vlády řešit energetickou krizi a vzhledem k nestandardnímu politickému vlivu v nejvyšších patrech rezortu ministerstva vnitra, není žádný problém. Hnutí ANO včera večer po delším jednání klubu ohlásilo záměr vyvolat hlasování o nedůvěře vládě.

A jenom malá poznámka.

Už to nevadí jen opozici a přidávají se i Piráti?

Piráti budou ve vnitrostranickém referendu hlasovat o usnesení, že se distancují od postupu vládní koalice kolem ředitele Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Petra Mlejnka. I kdyby Piráti přístup kabinetu odsoudili, tak to neznamená, že odejdou z vlády. Zatím asi jen takový zdvižený prst a snaha se rehabilitovat v očích svých voličů.

Směšné? Ano, je to výsměch a akorát si děláte z lidí srandu.

No a včera se konal bezpečnostní výbor. Tak v kostce...

Již před výborem jsem novinářům řekl, že není možné, aby nejvýznamnější zpravodajskou službu řídil takto " mediálně profláklý" člověk, s velmi problematickou minulostí.

Po jednání jsem musel na tiskové konferenci konstatovat, že jednání výboru nejen výhrady vůči osobě pana Mlejnka nerozptýlilo, ale naopak je prohloubilo. Zároveň se ukázalo, že za problematické jmenování pana Mlejnka zodpovědný ministr vnitra opět na výboru lhal. Tentokrát na téma připravované výměny policejního prezidenta a ředitele UZSI, ještě před nástupem do funkce, konkrétně pak o obsahu rozhovoru s panem Švejdarem. Ještě že se investigativní novináři umí dotázat i druhé strany (viz tentýž den zveřejněný rozhovor se Švejdarem):

„Pan Redl na mě nikdy nepůsobil dojmem člověka, který je údajně zbaven svéprávnosti,“ poznamenal Mlejnek.

No o tom by ve STANu mohli vyprávět, jasně že je zdravý jak rybka, to jasná věc. A pokračujeme.

Řekl, že nemůže přesně uvést, kolikrát se s Redlem setkal, nebylo to podle něho častěji než jednou nebo dvakrát ročně.

Ale na tykání to stačilo. Dál bez komentáře…

Mlejnek také podotkl, že nedokáže říci, kdy se uskutečnilo poslední setkání.

Nevzpomíná si. No dobře, stane se.

„Jak jsem mohl vědět v roce 2012, v roce 2015 nebo v roce 2021, že pan Redl bude stíhán v kauze Dozimetr?“ Mlejnek.

To nemohl, ale to že to byl kápo od Krejčíře, vědět měl, zvláště, když má z minulosti renomé skvělého zpravodajského analytika, nebo jím ve skutečnosti není?

Zdůraznil, že firma, v níž pracoval, neuzavřela ani jednu smlouvu s Dopravním podnikem hlavního města Prahy ani s pražským magistrátem. Na dotaz, zda s jinými podniky HMP, si zcela jistý vzhledem k tisícům uzavíraných smluv již zcela jistý nebyl.

Mlejnek také popřel, že by Redlovi předával informace z bezpečnostního prostředí. To je v rozporu s tvrzením jednoho ze stíhaných v akci " Dozimetr", který o něm mluví jako o plukovníkovi dodávajícím skupině informace z bezpečnostního prostředí.

A kolega z firmy jeho ženy, učitelky angličtiny, odsouzený bývalý detektiv UOOZ Luděk Vokále, kde se zabývali mj. prodejem rušiček odposlechů?

To také nevadí?

Mlejnek ve výboru přiblížil svou dřívější kariéru i bezpečnostní prověrky, které získal. Spekulace kolem nich odmítl. „Nyní mám požádáno o prověrku na stupeň přísně tajné,“

Tu budou přitom dělat jeho podřízení.

Nový ředitel ÚZSI také uvedl, že v září vládě předloží nový návrh priorit činnosti civilní rozvědky. Připravuje rovněž novou strukturu úřadu s cílem zefektivnit její řízení.

Takže bude restrukturalizace. Nedáte prověrku, tak v rámci restrukturalizace letíte. I tak se to dá přeložit.

Přátelé, nynější aféra podle Mlejnka nejen neprospívá bezpečnostní komunitě, ale je jasnou bezpečnostní hrozbou pro ČR.

Přece nebudeme další měsíce čekat na problematickou prověrku na přísně tajné, když do té doby nemůže problematiku označenou jako přísně tajnou ředitel Mlejnek řešit.

Za absurdní lze označit hodnocení ze strany pana Rakušana, že za panem Mlejnkem je za měsíc jeho fungování v rozvědce kvalitně odvedená práce a výrazný posun ve fungování služby. To jako myslí vážně?

Ve světle výše uvedeného je to jen prázdná proklamace z úst ministra. I podle zveřejněných průzkumů názoru veřejnosti v této funkci pan Mlejnek nemá co dělat.

Tečka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama