Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2012 12:30:49

Šéfové státních firem by měli brát miliony. Co na to ministr Kalousek?

Šéfové státních firem by měli brát miliony. Co na to ministr Kalousek?

Dejte šéfům státních firem plat v řádech milionů korun ročně. To je doporučení soukromé poradenské firmy, které vypracovala pro ministra financí.

Zní to jako špatný vtip, v době, kdy jsou občané neustále vyzýváni k utahování opasků a stát šetří, kde může. Zatímco lidé budou pomalu chudnout, pár desítek manažerů by, podle představ poradců, mělo nehorázně bohatnout. A proč? Aby neodešli ke konkurenci. Jak se zdá, zřejmě Česká republika trpí nedostatkem schopných lidí. Zajímavá zpráva pro občany.

 Ještě zajímavější je postoj ministerstva financí k odměnám. Přesněji k tomu, zda by měla být jejich výše veřejně známa. Přestože by plat šéfů státních firem měl být pod veřejnou kontrolou a ministerstvo s tím původně počítalo, najednou jsou úředníci proti. Ze závěrů poradenské firmy je jasné proč.

 Paradoxní na celé situaci je, že původně měla úprava platů státních manažerů odstranit právě ony nepřiměřeně vysoké manažerské platy a milionové zlaté padáky. Záměr byl dobrý, provedení ovšem povede ke zvyšování platů manažerů a tím i ke zvýšení odchodného v případě jejich propuštění. Nezodpovězenou otázkou je, zda tito manažeři skutečně znamenají pro české hospodářství takový přínos.

  Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama