Robert Králíček

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2022 16:39:00

Stále mluvíte o transformačním dokumentu, ale pro mě je to paní Columbová

Stále mluvíte o transformačním dokumentu, ale pro mě je to paní Columbová

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny 2. září 2022 – Projednání návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky

 Vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové.

Já bych chtěl krátce ve dvou minutách reagovat na tu část, o které mluvil pan ministr jako o digitalizaci, nebo vlastně teď se musí říkat digitální transformace. Vy jste nás tady, když to vezmu popořádku, obvinil, že obstruujeme. Tak jenom pro připomenutí, za opozici zatím mluvilo pět, slovy pět lidí. A dále jste řekl, že bychom tu neměli mluvit, že bychom si měli sednout ke stolu, nebo že byste inicioval nějaká pracovní setkání. Tak je iniciujte!

Vždyť vy s námi jako s opozicí vůbec nekomunikujete! Vůbec. Stále mluvíte o vašem transformačním dokumentu, o dvousetstránkovém dokumentu. Ale pro mě je to paní Colombová. Nikdo ho neviděl. Nebyl nikdy na výboru, nebyl nikdy na podvýboru, nikdy jste s námi nic neřešili. Takže vaše komunikace s opozicí není vůbec žádná!

A vy jste řekl, že nejste marketér, že říkáte ty konkrétní věci. Naopak vy jste brilantní v marketingu, protože tak, jak jste mluvil o digitalizaci, tak jste mluvil o tom, co uděláte v následujících třech letech. Proto mně stačí dvě minuty na to vystoupení, protože za ten rok, skoro rok není co hodnotit.

A co se týče v rychlosti agentura DIA, tak to je původní návrh pana Zdeňka Zajíčka, o kterém mluvil už v minulém volebním období. Za něj se to jmenovalo Národní digitální agentura a jeho návrh dával smysl oproti tomu vašemu, který smysl nedává. A jen tak pro rychlost, zřízení 480 milionů a roční provoz 300 milionů. A jestli si myslíte, že pan Profant nastoupí jako ředitel brzo, tak určitě ne.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama