Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2022 13:49:00

Smlouva na rekonstrukci nové úřadovny byla podepsána

Smlouva na rekonstrukci nové úřadovny byla podepsána

Smlouva s vybraným dodavatelem, který získal veřejnou zakázku na rekonstrukci budovy bývalé České pojišťovny v ulici U Synagogy v centru České Lípy, byla slavnostně podepsána ve čtvrtek 1. září.

Rekonstrukci léta opuštěné budovy, ze které se stane nová úřadovna Městského úřadu Česká Lípa, bude mít na starosti firma CL-EVANS s.r.o. Smlouvu podepsala za město Česká Lípa starostka města Jitka Volfová, za firmu CL-EVANS s.r.o. pak jednatelé Tomáš Kafka a Jan Neužil.

Staveniště by si firma měla převzít v polovině letošního září, rekonstrukce by měla trvat zhruba rok. Zakázku získala firma CL-EVANS s.r.o. za nabídkovou cenu 85,5 mil. Kč, což je cena nepatrně nižší, než byl předpoklad. Na rekonstrukci budovy bývalé pojišťovny, konkrétně na úsporná energetická opatření, získalo město dotaci ve výši 12,7 mil. Kč ze Státního fondu životního prostředí.

„První zadávací řízení jsme museli kvůli komplikacím zrušit, jsem proto velmi ráda, že druhé kolo již proběhlo bez problémů a můžeme se tak pustit do očekávané rekonstrukce. Nová úřadovna bude moderní veřejnou bezbariérovou budovou s nízkými provozními náklady, počítáme zde například s instalací fotovoltaických panelů a systémem pro hospodaření s dešťovou vodou. Vzhledem k situaci na trhu s energiemi je to myslím velmi dobrý krok.  Součástí rekonstrukce je navíc úprava okolí, díky čemuž získáme v centru města zase jeden krásný a upravený kout. Moc si přeji, aby stavba probíhala bez větších komplikací a příští rok na podzim abychom zde již mohli přivítat první občany,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Opuštěnou a nevyužívanou budovu koupilo město v roce 2019 za 18 milionů Kč. V budově vznikne nová úřadovna českolipského městského úřadu, přestěhují se sem všechna přepážková pracoviště, cca 60 úředníků. Budova projde celkovou rekonstrukcí, a to včetně výměny oken, dveří, zateplení střechy i fasády budovy. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama