Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2022 16:09:00

Jak to bude, pokud plynu bude nedostatek? Podáte demisi?

Jak to bude, pokud plynu bude nedostatek? Podáte demisi?

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 8. září 2022 k zásobám plynu.

 Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Vážený pane nepřítomný premiére, vy a vaši ministři nám stále opakujete, že plynu máme dostatek, ale odborníci říkají něco jiného. Energetický expert Pavel Janeček uvedl, že pokud nám Rusko vypne plyn, prostě ho mít nebudeme. Co se týče zásobníků, tak ty se teď plní minimálně. Premiér Fiala má v tomto zjevně špatné poradce, uvedl Janeček.

Dále uvedl, že zásobníky jsou na vyrovnávání flexibility v dodávce potrubního plynu, to není spižírna, kam si dojdete pro plyn, když ho zrovna potřebujete. Tak jak to, pane premiére, je? Pokud máme plynu dostatek, pak tedy nechápu, že dochází k nějakým opatřením, a to třeba vyhláška o vytápění ministra Síkely, která už je tady aplikovaná od začátku topné sezóny v praxi, a to samozřejmě není všechno.

Určitě by mě zajímalo, jak to pak bude, když bude krizový stav. Jako alarmující považuji snížení teploty vody, jelikož při snížení na 45 stupňů se už může množit legionella. Tak pane premiére, pokud máme plynu tak dostatek, jak tvrdíte, tak proč opatření a proč omezení? Nejenže vaše vyjádření o plných zásobnících nijak nekoresponduje s tím, jak fyzikálně fungují, tak si protiřečíte s tím, že máme dostatek plynu, na druhou stranu máme šetřit a udržovat se v chladu. Jak to bude, pokud plynu bude nedostatek? Přijmete odpovědnost a podá vaše vláda demisi?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama