MUDr. Iveta Štefanová

  • SPD
  • Jihočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2022 19:23:00

Už není čas jen hledat, ale je nutné konat

Už není čas jen hledat, ale je nutné konat

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 8. září 2022 ke zdravotnictví.

 Děkuji za slovo, vážený pane předsedající. Vážený pane premiére, moje interpelace na vás je ohledně zajištění toho, aby nedošlo k ohrožení chodu našeho zdravotnictví. S enormním zdražováním a inflací stoupají náklady i na provoz našeho zdravotnictví. Letošní náklady jsou dvoj až trojnásobné, než v loňském roce. Náklady na energie ve zdravotnictví narostly až o 100 %. Stále slýcháme, že energií nebude dostatek.

Dostupná zdravotní péče v České republice je pro SPD naprostá priorita. Nemocnice a další zařízení se v tomto případě bez pomoci státu neobejdou. Pan ministr Válek uvedl, že vláda hledá řešení, jak zajistit dostatek energií pro naše zdravotnictví. Ale víceméně hovořil pouze o fakultních nemocnicích. Také uvedl, že je to v gesci Ministerstva průmyslu.

Myslím si, že je nutné toto řešit napříč rezorty, ať už zdravotnictví, průmysl, či Ministerstvo financí. Podle mě už není čas jen hledat, ale je nutné konat. Tak bych chtěla vyjádření, jak vláda pokročila v řešení tohoto problému a zajistí, aby nebyl ohrožen chod našeho zdravotnictví a pomůže stát i zdravotnickým zařízením mimo fakultní nemocnice. Děkuji za vaši odpověď.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama