Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2022 14:58:00

Na vodu bez šikany

Na vodu bez šikany

Schválili jsme toleranci půl promile alkoholu pro vodáky

Nová šance dát si na vodě pivo bez obav z pokuty. To pro vodáky zajistí včerejší schválení návrhu tolerance 0,5 promile alkoholu v krvi. Dosavadní legislativa především nereflektovala fakt, že vodáctví je letní rekreační aktivitou. Nulová tolerance popírala realitu a pouze vedla ke zbytečné šikaně vodáků.

„Prosadili jsme toleranci 0,5 promile alkoholu v krvi. Vodáctví je rekreační aktivitou, kde nulová tolerance popírala realitu, nezvyšovala vlastní odpovědnost, a pouze hrozila pokutou za konzumaci, byť malého množství alkoholu. Zákony nemají a nemohou nahrazovat vlastní odpovědnost. Chtěl bych proto poděkovat všem kolegyním a kolegům, kteří tento návrh pro slušné lidi podpořili. Vážím si také podpory, kterou návrhu poskytl ministr dopravy Martin Kupka i další,“ řekl poslanec a člen hospodářského výboru Vojtěch Munzar.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama