Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2022 19:03:00

Jsou zde také farnosti a církevní právnické osoby

Jsou zde také farnosti a církevní právnické osoby

Projev na 29. schůzi Senátu 13. září 2022 – Pomoc občanům a podnikatelskému sektoru s nárůstem cen energií

 Vážená paní předsedající, vážení kolegové, kolegyně,

mě také velmi mrzí, že zde již není přítomen žádný zástupce vlády, protože mám jeden takový poznatek z mého obvodu. Včera jsem navštívila sklárny Moravia v Úsobrně. Je to česká firma, je to firma, která má 250 pracovníků. A situace, která nastala se zdržováním energií je vedla k tomu, že musí propustit 50 zaměstnanců. A vlastně museli vypnout jednu ze dvou pecí. Přitom tato firma bude za 3 roky slavit 200 let od svého vzniku.

Jen pro vaši informaci, dříve platili za energie zhruba 4 miliony korun za měsíc. A teď je to téměř 42 milionů korun. Je to strašně energeticky náročná výroba jak na plyn, tak na elektřinu. A myslím si, že kdyby zde byl někdo, kdo má ve svém obvodu sklárny, tak že se ke mně přidá.

Já jsem chtěla poprosit pana ministra průmyslu, aby tady toto zohlednili. A proto se teď obracím na naše zástupce, protože předpokládám, že všechny připomínky, které zde zazní dnes, budou předány vládě, aby byly nějakým způsobem zapracovány.

A moc za to děkuji. A pak bych chtěla ještě navázat na pana kolegu Orla, který zde vzpomínal, že skupinou, která je také tímto ohrožena, jsou spolky. Tak bych chtěla připomenout, že jsou zde také farnosti a jsou zde církevní právnické osoby, a na ty by se mělo taky pamatovat.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama