ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2022 6:58:07

SPOLU jen slibuje a odvolává - skončeme pohádku o Pyšné princezně

SPOLU jen slibuje a odvolává - skončeme pohádku o Pyšné princezně

„Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji, co jsem slíbil.“ Nesmrtelná hláška z Pyšné princezny se stává realitou.

Bankéř Josef Síkela, aktuálně ministr průmyslu, každým novým prohlášením dokazuje, že energetika prostě není jeho obor. Premiér Petr Fiala mu zdatně sekunduje: „Našli moji rádcové, našli?“ Tak to vypadá, když naši zemi řídí pětikoalice. Parlamentní volby jsou daleko a tak jedinou šancí je zvolit senátory, kteří diletantismu vlády a parlamentu ovládanému poslanci SPOLU řeknou jasné NE!

Ministři si na jednání vlády možná zpívají písničku Slávka Janouška: „Jaro bylo krásný, léto v plným proudu, a podzim je daleko – a zima není…“ Jenže podzim a s ním topná sezóna je za dveřmi a zima s mrazem, který tentokrát opravdu přijde z Kremlu, bude letos krutá. A my pořád nevíme, kolik budeme platit za energie a teplo. To už není pohádka ani písnička. A vládní koalice SPOLU se stále usmívá a bohorovně říká, že nikoho nenechá padnout…

Když už se v hlavách ministrů zrodí nějaký nápad, ekonomové ho rozcupují a tak ministři hned sepisují nový příběh. Přitom by stačilo podívat se, jak to dělají jinde, třeba k našim sousedům na Slovensko, kde už nejen lidé, ale i firmy přesně vědí, kolik za elektřinu a teplo zaplatí a že jim stát opravdu pomůže.

Kandidát do Senátu za SPOLU Stanislav Folwarczny se k aktuálním problémům lidí postavil čelem. Slavnostně otevřel parčík před třineckým gymnáziem, s Karlem Poborským zhodnotil úroveň fotbalu v našem kraji, ukázal se na dožínkách v Písku, popovídal si o kultuře s producentem Petrem Šiškou, odhalil pamětní tabuli k výročí polské školy v Nýdku a povzbudil mladé členy ODS. Takhle se dělá kampaň… Jenže „Stašek“ si pořád nějak neuvědomuje, že jako člen koalice SPOLU by měl konečně začít něco dělat pro lidi, když je členem strany vládní koalice a navíc náměstkem hejtmana.

Obávám se, že by to nezvládl ani jako senátor – už jasně prohlásil, že pokud v boji o Senát uspěje, teplé místečko náměstka si ponechá. A jistě zůstane i zastupitelem v Českém Těšně, když ho lidi „vykřížkují“ z 13. místa kandidátky. 

Já můžu odpovědně prohlásit, že tohle není můj styl. Pokud mi lidé dají ve volbách do Senátu důvěru, všech dalších aktivit se vzdám a budu senátorem „na plný úvazek“. Naše země je ve válce – a voják nemůže válčit na několika frontách najednou. Těšínsko, Třinecko a Jablunkovsko je nejvzdálenější volební obvod od Prahy a zaslouží si senátora, který se bude své práci věnovat naplno. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama