Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2022 17:33:00

Jsme proti válce a odmítáme zavlečení ČR do války na Ukrajině

Jsme proti válce a odmítáme zavlečení ČR do války na Ukrajině

Komentář na facebookovém profilu k snahám o zavlečení České republiky do širšího válečného konfliktu

 Vstup Ukrajiny do EU by byl proti přístupovým pravidlům. Hnutí SPD solidarizuje s civilními oběťmi na obou stranách konfliktu, dlouhodobě podporujeme humanitární pomoc a zajištění základní nezbytné péče o válečné uprchlíky po dobu trvání konfliktu. Pomoc ale nesmí být na úkor českých občanů a čeští občané jsou pro nás na 1. místě! Dlouhodobě nesouhlasíme se snahami o zavlečení České republiky do války ze strany vlády Petra Fialy (ODS) a prostřednictvím NATO do případného širšího válečného konfliktu.

Proto odmítáme i dodávky zbraní na Ukrajinu, které provádí současná vláda. Žádost o udělení statusu kandidátské země na vstup do EU Ukrajině pak vnímáme jako porušení přístupových pravidel, protože kandidátskou zemí do EU nemůže být stát, na jehož území probíhá válečný konflikt a který zároveň dlouhodobě porušuje práva národnostních menšin žijících na území Ukrajiny.

Za řešení konfliktu považujeme ukončení bojů a zahájení jednání, jehož výsledkem bude mírová dohoda. Proto hnutí SPD nepodpořilo ve Sněmovně již v pořadí třetí usnesení na podporu Ukrajiny. Jsme proti válce!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama