Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2022 16:50:00

Máme se čím chlubit

Máme se čím chlubit

Titul „Víno Jihomoravského kraje 2022“ získala čtyři regionální vína. Dvě bílá a dvě červená zvítězila v soutěži, kterou vyhlásil Jihomoravský kraj ve spolupráci s Národním vinařským centrem.

Vína budou reprezentovat region jižní Moravy při oficiálních akcích. Návrhy na uzavření rámcových kupních smluv s vítězi dne 27. září 2022 schválili krajští radní.

Ucházet o titul Víno Jihomoravského kraje 2022 se mohla vína vyrobená z hroznů révy vinné, které mají původ ve vinicích na území Jihomoravského kraje, kde také proběhlo jejich zpracování. Každý výrobce může přihlásit pouze dvě vína ze své produkce, a to v případě, že garantuje dodání 500 lahví o objemu 0,75 l od jednoho druhu u bílých vín a 200 lahví o objemu 0,75 l od jednoho druhu u červených vín.

Hodnocení soutěžních vzorků proběhlo 12. září 2022 v „Centrum Excelence“ ve Valticích. Do soutěže se přihlásilo celkem 40 vinařů se 77 vzorky vín. V kategorii A - bílá suchá a polosuchá vína bylo hodnoceno 56 vzorků, v kategorii B – červená suchá vína – bylo hodnoceno 21 vzorků.

„Vybraná vína získají certifikát Víno Jihomoravského kraje 2022 a budeme je poté využívat k prezentaci Jihomoravského kraje nejen u nás, ale zejména při zahraničních cestách. Máme se čím chlubit,“ řekl hejtman Jan Grolich.

Vína oceněná titulem „Víno Jihomoravského kraje roku 2022“:

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama