ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2022 12:28:00

Když ideologie zatemní mozek...

Když ideologie zatemní mozek...

Komentář na facebookovém profilu k návrhům EU, které dál prohloubí problémy s nedostatkem a cenami energie

 Nové série Jistě, pane ministře? Nový cirkus od Monthy Python? Nebo realita? Evropa prochází zásadní energetickou krizí, pod kterou je v čele s Německem sama podepsána. Jsme v situaci akutního nedostatku levné elektřiny, proto se musí na výrobu využívat elektrárny plynové. Cena energií proto razantně stoupá.

Dle předsedy Evropské komise Timmermanse je Green Deal příležitost. Jak se právě ukazuje, že to příležitost k drahým energiím a energetické závislosti na Rusku. Děkujeme. Prý pokud chceme žít v míru a demokracii, musíme být pro Green Deal. Dává to aspoň nějaký smysl, nebo je předseda Evropské Komise ruský agent?

Naposledy přišla unie s nápadem na vyšší zdanění fosilních elektráren. V momentě, kdy potřebujeme vyrábět více energií budeme elektrárny danit, abychom je k výrobě motivovali méně a ničili tím přirozené tržní mechanismy. Důsledek zdanění elektráren bude přirozeně přesně opačný. Méně dražší energie pro všechny. To snad musí vidět každý. I Timmelmans. Nezapomínejme proto, že i EU součást problému a zdatně sekundují Putinovi.

Místo smysluplných řešení prohlubování problémů. Když ideologie zatemní mozek, prohrávají všichni. Prohrává Evropa! A my bohužel s ní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama