MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2022 12:42:00

Výrobci generických léků varují, že budou nuceni omezit svou produkci

Výrobci generických léků varují, že budou nuceni omezit svou produkci

Komentář na facebookovém profilu k neutěšené situaci na energetickém trhu, který negativně ovlivňuje trhy ostatní.

 Zdravím všechny,

to, že čeští podnikatelé stále čekají na jakoukoli podporu od státu ve vztahu k energiím, je už obehraná písnička, která asi nemá rychlé řešení.

Zda to vydrží a nepadnou, zdá se, nikoho ve vládě netrápí. Alarmující je, že kvůli rostoucím cenám energií výrobci generických léků varují, že pokud nezasáhne Evropská unie, budou nuceni omezit svou produkci.

Uvádí to odborný portál Fiercepharma.com. Generické léky přitom představují 70 procent vydaných léků v Evropské unii.

Je nutné jasně definovat strategické podniky, které by měly mít zvláštní postavení s ohledem na svou zásadní roli v zásobování nezbytnými komoditami.

V současné situaci by případný „přídělový systém“ plynu výrobu léků zastavil nejen v Česku, ale postihl by výrobu v celé EU.

Farmaceutický průmysl patří ke strategickému průmyslu a bylo by v té věci vhodné iniciovat jednání s ministerstvem průmyslu a obchodu, aby dodávky plynu výrobcům léčiv nebyly kráceny.

Pane ministře Síkelo, valí se toho na vás hodně...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama