Bc. Marcel Kolaja

  • Piráti
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2022 19:08:00

Italské volby bohužel dopadly pro Putina nejlépe, jak jen mohly

Italské volby bohužel dopadly pro Putina nejlépe, jak jen mohly

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům voleb v Itálii.

 Nazývejme věci pravými jmény. Pokud kořeny politické strany Bratři Itálie (Fratelli d’Italia) sahají až k fašistické straně Benita Mussoliniho, používá neofašistický symbol plamene v barvě italské trikolóry a v kampani pracuje se stejným mottem jako Mussolini, tak je třeba si otevřeně přiznat, že jde o stranu neofašistickou.

Znepokojení ve mně budí i koaliční partneři Bratrů Itálie. Jak Matteo Salvini, tak Silvio Berlusconi jsou totiž dlouhodobí sympatizanti Vladimira Putina. Druhý jmenovaný pár dní před italskými volbami dokonce zlehčoval Putinovu válku na Ukrajině.

Obávám se tedy, že vznikající italská vláda je důvod pro oslavu v Kremlu. Italské volby bohužel dopadly pro Putina nejlépe, jak jen mohly.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama