Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2022 4:41:00

Proti posílení bezpečnosti naší země byli pouze poslanci SPD

Proti posílení bezpečnosti naší země byli pouze poslanci SPD

Komentář na facebookovém profilu shrnující události v září.

 CO PŘINESLO ZÁŘÍ

Ač bylo září především ve znamení vrcholících komunálních a senátních voleb, stihlo se i mnohé další. Pojďme se na to zase podívat.

Sněmovna. Vyšleme až 1.200 našich vojáků na východní hranici NATO. Proti posílení bezpečnosti naší země byli pouze poslanci SPD. Zastropovali jsme ceny energií. Nikoho nenecháme padnout. Už v listopadu přijdou snížené předpisy záloh. V koordinaci s koalicí řeším pravidla pro Airbnb. Je potřeba ochránit právo na klidné bydlení pro vlastníky dotčených nemovitostí. Posílili jsme práva spotřebitelům proti nekalým praktikám. Stopku dostaly například falešné slevové akce nebo telefonické uzavírání smluv bez následného písemného potvrzení.

Dvojka. Přivítal jsem prvňáčky. Účastnil jsem se posledního jednání zastupitelstva v původním složení. Toto období jsem zakončil poděkováním záchranným složkám za věrnou službu. Představili jsme náš program pro další období. Online i v ulicích. Uspořádali jsme další Bezpečnou Dvojku, zábavně-prezentační akci pro děti i dospělé zaměřenou na prevenci. Zaměřili jsme se i na prevenci cyklojízdy. Se strážníky jsme na trase Výtoň - Hostivař u Folimanky upozorňovali cyklisty na zásady bezpečné jízdy a rozdali jsme i desítky reflexních pásek. Odměnili jsme policisty, strážníky i hasiče odměnou finanční i hmotnou. Na benefiční aukci Dobré víly dětem jsem pro dobré účely vydražil nový obraz do sbírky. A sám jsem se nechal vydražit. Vítěz dostane prohlídku Sněmovny v mém doprovodu. Šel jsem volit. Vyhráli jsme. Uzavřeli jsme koalici a začneme připravovat priority pro další období.

Domácí a sexuální násilí. Plánuji několik koordinačních schůzek napříč sněmovními kluby, abychom projednali základní body, které jsme schopni toto volební období prosadit.

Senátní volby. Voliči vložili důvěru do kandidátů SPOLU. Velmi si toho vážíme. Pokud tyto volby chtěl někdo chápat jako referendum, tak toto jsou výsledky. Děkujeme!

Jedny volby skončily. Další jsou před námi. V polovině ledna vyrazíme do volebních místností znovu, čeká nás volba prezidenta. Otevírá se nám naděje na důstojnou reprezentaci a oporu pro demokracii. O tom ale až později

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama