Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2022 21:39:00

Harrachovská sklárna, založena před 310 lety, musela zastavit výrobu

Harrachovská sklárna, založena před 310 lety, musela zastavit výrobu

Komentář na facebookovém profilu k zastavení výroby v harrachovské sklárny.

 Další česká oběť vysokých cen na plyn. Harrachovská sklárna, která byla založena před 310 lety, musela zastavit výrobu

Výroba ve sklárně v Harrachově v Libereckém kraji bude zastavena v listopadu. Podle slov majitele sklárny Františka Novosada by chtěl znovu zahájit výrobu v lednu, zatím ale bude muset propustit většinu z 90 zaměstnanců.  Důvodem je prudký nárůst výdajů za plyn, v letošním roce za něj sklárna utratila již 20 milionů za 9 měsíců oproti 4,5 milionům za celý loňský rok.

„Utratili jsme už i 12 milionů, které jsme si v minulých letech našetřili na novou pec…Budeme muset pec postupně vyhasit, potrvá to týden, provoz navíc budeme muset i v listopadu a prosinci temperovat, aby nepopraskaly trubky…Doufám, že se zaměstnanci vrátí, na to, abych je ty dva měsíce držel, už nemám,” okomentoval situaci Novosad.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama