Ing. Tomáš Czernin

  • TOP 09
  • Jičín
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2022 15:45:00

Volby ukázaly, že pomluva není program

Volby ukázaly, že pomluva není program

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům senátních voleb

 Volby jsou za námi. Jsem vděčný všem 14 499 voličům, kteří mi dali svůj hlas. Je to obrovský závazek, nejen proto, že mi věříte, že budu mandát vykonávat ku prospěchu země a lidí z našeho kraje. Pro mě je to především ohodnocení mé dosavadní práce.

Slibuji vám, a toto už opravdu není předvolební slib, že za vámi budu nadále jezdit, setkávat a radit se s vámi, obyvateli našeho regionu tak, abych mohl i nadále v Senátu dobře zastávat vaše zájmy.

Co si letos můžeme z voleb odnést?

Rozhodně jedno radostné zjištění. Navzdory složité době, která nahrává nesystémovým stranám, se ukázalo, že pomluva není program a že se lidé o budoucnost naší země zajímají. Ukázalo se, že není nejvíce silný ten, kdo křičí na náměstích, ale ten, kdo jde uvážlivě k volbám. Ukázalo se, že lidé v této nevypočitatelné době přeci jen věří rozumné vládě, která sice nemá každý den tiskovku a nemění ministry jak apoštoly na orloji, ale zajišťuje bezpečný průchod takovou krizí, jakou jsme ještě nezažili. Podporou Ukrajiny garantuje naše bezpečí, mezinárodními dohodami a plněním plynových zásobníků nám dává jistotu tepla v domovech i práce v průmyslu.

Je potěšující zjištění, že demokratické strany mají většinovou podporu občanů. Ale stejně tak je varovné, jak vysoké procento občanů volí nesystémová uskupení, jako SPD a ANO. Je to výzva nám, politikům, ale i každému občanu, kterému na demokracii a svobodě záleží, abychom se svými oponenty mluvili. Diskutovali, přesvědčovali, mírnili vášně a snažili se trhliny, které v naší společnosti vznikly, zacelit. To je životní nutnost naší země. Situace Evropy a světa je tak napjatá, komplikovaná a nevypočitatelná, že si zkrátka nemůžeme dovolit nebýt jednotní.

Výzva k jednotě ?a hledání společné cesty ?je pro mě – hned po vděku za vaši důvěru - to nejdůležitější, co si z letošních voleb odnáším.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama