Mgr. Václav Řehoř

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2022 10:23:00

Vrbenského kasárna patří kraji. Převod odsouhlasil kraj i město

Vrbenského kasárna patří kraji. Převod odsouhlasil kraj i město

Desítky let chátrající Vrbenského kasárna v centru Hradce Králové je o další krok blíže svému znovuzrození.

Zastupitelé Královéhradeckého kraje i města Hradce Králové schválili převod vlastnického práva k nemovitosti do majetku kraje. Doteď bylo majitelem kasáren město.

Vyřešení majetkového převodu je jednou z klíčových podmínek pro možnost získání dotací z evropských fondů, které kraj hodlá čerpat na rozsáhlou revitalizaci objektu.

„Zastupitelé schválili uzavření dodatku k dosavadní smlouvě o smlouvě budoucí darovací. Převod vlastnického práva ke kasárnám v souvislosti s realizací projektu byl již s městem předjednaný. Pro převod jsme však potřebovali souhlas obou zastupitelstev a dokončení nezbytných administrativních úkonů,“ uvedl Václav Řehoř, krajský radní odpovědný za oblast dopravy a majetku.

Bývalé vojenské budově mají vdechnout nový život projekt revitalizace Královéhradeckého kraje ve spolupráci s Muzeem východních Čech. Vzniknout by zde mělo unikátní kulturně kreativní centrum. Kasárenské interiéry se stanou domovem moderní přírodovědecké expozice. Muzeum zde plánuje prezentovat pevnostní historii, vzniknout by mělo také zážitkové kreativní centrum pro veřejnost, badatelny, přednáškové sály či prostředí pro vzdělávání dětí ze základních a středních škol.

„V září jsme požádali o 55 milionů korun z Národního plánu obnovy a další žádosti o finanční podporu budou následovat na přelomu roku. Projekt má již stavební povolení,“ doplnila Martina Berdychová, náměstkyně hejtmana odpovědná za oblast sociální péče, kultury a cestovního ruchu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama