Klára Kocmanová

  • Piráti
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2022 16:07:00

Má roční práce? Intenzivně pracuju na legalizaci konopí a redefinici znásilnění

Má roční práce? Intenzivně pracuju na legalizaci konopí a redefinici znásilnění

Komentář na facebookovém profilu k roku práce v Poslanecké sněmovně.

 Dnes je to rok od sněmovních voleb. Tedy rok, co jsem ve funkci poslankyně. Myslím, že to je správná chvíle na nějakou menší reflexi.

Ten rok totiž rychle utekl, ale některé věci se hrozně vlečou. Například připravit a prosadit nějaký zákon trvá několik měsíců, někdy i několik let.??

Část mé práce se dá vyčíslit: podání celkem 9 pozměňovacích návrhů, zpravodajování 1 tisku, účast a práce ve 2 výborech, 5 podvýborech, 2 komisích (z nichž jedné předsedám) a 1 meziparlamentní skupině, a také 32 návštěv v mé poslanecké kanceláři v Kutné Hoře. Všechny ostatní pracovní schůzky, kulaté stoly a semináře raději ani nezkouším počítat.

Nehodnotím, zda jsou ta čísla vysoká nebo nízká. Snadno se dají mezi poslanci porovnávat, ale nejsou zdaleka to nejdůležitější. Myslím, že mnohem důležitější je každodenní práce, která není tolik vidět. Plánování, přípravy, vyjednávání, kompromisy, dotahování. Spolupráce s ministerstvy, když se zákony připravují a s koaličními poslanci, když se o nich jedná ve Sněmovně.??

V tuhle chvíli se všichni věnujeme hlavně tomu, aby lidé nemuseli mít obavy nejen z nadcházející zimy, ale i z těch dalších. Proto jsme vytvořili web https://energie.pirati.cz/, kde je vše k energiím přehledně na jednom místě.

Já kromě toho intenzivně pracuju na nápravě definice znásilnění a legalizaci konopí. Čeká nás třetí čtení důležitého autorského zákona, diskuze o změně zákona o veřejném ochránci práv, s týmem pro životní prostředí pracujeme na účasti veřejnosti ve stavebních řízeních a podílíme se na tvorbě novely havarijního zákona. Připravuju řadu dalších kroků v oblasti životního prostředí, ochrany zvířat a lidských práv a těším se, až vám o nich budu moci říct víc.

Stále jsem nejmladší poslankyně, poslanců mladších 30 let je málo. Vnímám to tak, že mám o to větší zodpovědnost mladé lidi v horní komoře parlamentu zastupovat a přinášet témata pro mladou generaci důležitá.

Piráti sice mají ve Sněmovně nejmenší poslanecký klub, tvoříme ale i s našimi ministry silný tým, který ve vládě zastává a hájí liberální hodnoty. Spolupracují s námi skvělí lidé, máme velkou oporu v našem členstvu a stovkách dobrovolnic a dobrovolníků. Zkrátka, vydáme za mnohem víc, než za “pouhé” 4 poslance.

Ráda bych v následujících letech zapracovala na tom, abych vám co nejlépe dokázala přiblížit, co jako poslanci a poslankyně děláme. Často se mě totiž při různých debatách a setkáních ptáte, co se děje mimo jednání sněmovny a co je vlastně náplní práce poslance.

Nechávám vás nahlédnout pod pokličku na mých sociálních sítích, v podcastu Deník poslankyně a při prohlídkách Sněmovny, které pořádám, ale myslím, že ještě mám co zlepšovat. Kontakt s vámi je pro mě moc důležitý a dává mi energii do další práce.

A jak rok po volbách hodnotíte vy? Je něco, na co byste se mě chtěli zeptat? Napište mi komentář nebo vzkaz do zpráv a připojte se příští týden na stream, všechno to tam probereme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama