Marek Benda

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2022 11:39:00

Jde o souboj o to, jak dlouho budete zdržovat projednávání

Jde o souboj o to, jak dlouho budete zdržovat projednávání

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 13. října 2022 k nepřítomnosti premiéra Fialy na písemných interpelacích.

 Vážená paní předsedkyně, vážené dámy, vážení pánové, byl jsem informován o tom, že pan premiér dorazí až po 11. hodině. Bude dnes odpoledne na ústních interpelacích, můžete mu klást aktuálně dotazy dnes během odpoledne. Netvařme se, že zrovna interpelace Patrika Nachera, která je z března, je tou nejdůležitější, kterou musíme teď projednávat.

Všichni víme, o co v tuhle chvíli jde. Jde o souboj o to, jak dlouho budete zdržovat projednávání bodu, který byl na dnešek zařazen. Já vám neberu právo vzít si přestávky. Jenom říkám - a bylo to v minulém volebním období to samé, když tady nebyl příslušný ministr, nebyl příslušný premiér, tak se příslušná interpelace přerušila do další schůze, kdy tady ministr nebo premiér bude.

To, že máte jenom jednu písemnou interpelaci, tím pádem nemůže být projednáváno jiné a že se tváříte, že jakoby za to může premiér, protože tady dnes není přítomen. Já jsem měl dojem, že jsme tady měli nějakou nepsanou gentlemanskou dohodu, že přece jenom v době předsednictví budeme lehce tolerantnější k tomu, v jakých chvílích tady musí být premiér, ministři, že chápeme, že mají celou řadu zahraničních povinností. Ale je to asi podobné jako s tím, když váš pan předseda Babiš vyhlašoval, že v době předsednictví se nebude hlasovat o nedůvěře vládě a pak se o ni přece jen hlasovalo. Bohužel úplně se vám vždy věřit nedá. Děkuji za pozornost. (Potlesk poslanců ODS.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama