Mgr. Dagmar Navrátilová

  • LIDEM
  • Opatovice
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2012 18:13:00

Maturitu je třeba zlidštit a zlevnit

Maturitu je třeba zlidštit a zlevnit

Ztotožňuji se s názorem ministra Fialy, že státní maturitu je třeba zlidštit a také zlevnit, toho by se mohlo dosáhnout např. elektronickou cestou zadávání (tak jako u srovnávacích zkoušek na ZŠ).

Vítám sestavení týmu odborníků, kteří se budou touto problematikou zabývat, to je ta správná cesta, vítám, že nejde o lidi, kteří se vzájemně budou „plácat“ po zádech a souhlasit se vším, ale naopak, bude se hledat cesta kompromisu tak, aby konečná podoba maturit byla  pro všechny přijatelná a neměnila se např. se změnou vládní garnitury. Věřím, že všechny dosavadní a budoucí kroky pana ministra Fialy k tomuto cíli povedou. 

Nepokládám za dobrou variantu centrální hodnocení slohových prací - hodnocení slohových prací je subjektivní, těžko lze přesně stanovit "měřítka", podle kterých se hodnotí (na rozdíl od testů, kde je odpověď jasná), každý vyučující má trochu jiné požadavky na slohovou práci, někdo přikládá větší důraz na originalitu, jiný na slohovou čistotu, či na gramatickou a stylistickou správnost. Je-li student čtyři roky veden nějakým směrem a u té nejdůležitější písemné slohové práce je hodnocen někým zcela jiným, nepřispívá to dle mého názoru k objektivitě hodnocení.

Dagmar Navrátilová, poslankyně Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama