Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2022 12:28:00

Zavedená opatření fungují

Zavedená opatření fungují

Komentář na facebookovém profilu k opatřením proti vyvádění finančních prostředků do Ruska

 Žádná z ruských transakcí v ČR nesmí financovat bombardování dětských hřišť. Opatření, která jsme zavedli s Finančním analytickým úřadem, fungují.

Zmrazeno bylo již 10 miliard korun ruských aktiv. Podíly v obchodních korporacích, nemovitosti i finanční prostředky fyzických a právnických osob. Banky, realitní kanceláře, pojišťovny, advokáti, směnárny i další mají ohlašovací povinnost, pokud se o transakci pokouší osoba ze sankčního seznamu nebo jiná riziková osoba.

Při každém prodeji hotelu nebo bytu například ve Varech musíme mít jistotu, že prostředky z prodeje získané nezamíří do Ruska na financování války a terorismu.

V Sněmovně jsme schválili sankční zákon. Ten nám umožňuje vést i vlastní sankční seznam. Ale právě díky efektivní spolupráci s FAÚ jsme byli schopni zareagovat už na samém počátku války. Máme tak jistotu, že se naše země nestala pokladničkou pro ruskou válku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama