Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2022 10:07:00

Život není standardizovaný

Život není standardizovaný

Komentář na facebookovém profilu k zbytečnosti některých rozhodnutí Evropského parlamentu

Evropský parlament nám schválil jednotné nabíječky USB-C na mobilní telefony, tablety, notebooky. Je to přesně příklad toho, co mi vadí na podobných rozhodnutích, kdy se s vaničkou vylévá i dítě.

Ve jménu dobra pro spotřebitele, tedy proto, abychom měli jednodušší život a méně elektroodpadů, nám schválili jednotné nabíječky. Zapomíná se ale na to, že největším motorem vývoje a inovací je konkurence a že každý spotřebitel určuje životaschopnost jednotlivých řešení svojí volbou. Tedy tím, co bude kupovat a co nebude. Nikoliv tím, že politici za něj "moudře" rozhodnou. Kdyby bylo podobné rozhodnutí dříve, tak dnes všichni máme méně efektivní mini USB.

Život není standardizovaný, život je rozmanitý.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama