Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2022 19:09:00

Nikdo nechápe vaše konání, či lépe řečeno nekonání

Nikdo nechápe vaše konání, či lépe řečeno nekonání

Komentář na facebookovém profilu k rozpočtu na rok 2023.

Prostudoval jsem vládní návrh státního rozpočtu na rok 2023 a střednědobý rozpočtový výhled do r.2025. Byl jsem zděšen, ale ptal jsem se sám sebe, zda umím být objektivní jako bývalý ministr financí. Prostudoval jsem tedy vyjádření nezávislých odborných institucí, kde působí přední čeští ekonomové, jako jsou Národní rozpočtová rada a Výbor pro rozpočtové prognózy. Na základě především jejich stanovisek formuluji následující naléhavou prosbu občana a daňového poplatníka:

Vážená vládo ČR, vážení předsedové Petře Fialo, Víte Rakušane, Mariane Jurečko, Markéto Pekarová Adamová a Ivane Bartoši! Vezměte zpět ze sněmovny ten přesný součet nepravdivých čísel, kterému říkáte návrh státního rozpočtu a který vás není hoden. Předložte nový návrh, pravdivý a poctivý. Spolu s ním předložte i nový návrh rozpočtového výhledu do r. 2025, kde se bude strukturální deficit věrohodně snižovat nejméně o 1 % HDP ročně. Váš současný výhled nás vede do dluhové pasti. To si občané ČR nezaslouží, zvláště ne my, kteří Vám pořád chceme věřit.

Nejde o nic menšího, než o suverenitu České republiky. Suverenita státu stojí a padá s jeho schopností řídit vlastní kasu. Se schopností, kterou vy dnes nepochopitelně ztrácíte. Toho využije řada domácích i zahraničních vlivů pro všechno možné, jenom ne pro naše vlastní veřejné zájmy.

Řada z nás, kteří jsme Vás volili ve víře, že změníte Babišovu rozpočtovou politiku, si zoufá. Zoufá si i celá odborná veřejnost. Nikdo nechápe vaše konání, či lépe řečeno nekonání. Máte mandát, stále máte naši důvěru, máte k dispozici elitní ekonomické mozky. Jediné, co vám schází, je odvaha rozhodovat. Nalezněte ji dřív, než bude pozdě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama