Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2022 17:43:00

Proč tady nejsou ministři, aby obhájili rostoucí státní rozpočet?

Proč tady nejsou ministři, aby obhájili rostoucí státní rozpočet?

Projev na 42. schůzi Poslanecké sněmovny 18. října 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 57/2022 Sb., o státním rozpočtu České republiky na rok 2022.

 Děkuji za slovo. Ona to zmínila moje předřečnice, když tady řekla, že vlastně tady nejsou ministři vlády. Je ctí pana ministra financí, že tady sedí a musí obhajovat to, co musí obhajovat. A já mu nezávidím. Já se ptám, proč tady nesedí ministryně obrany paní Černochová, která má takový nárůst ve svém rozpočtu, ona by vlastně (nesrozumitelné) ministryně války s tou rétorikou, kterou vede. Proč tady nesedí pan ministr průmyslu, který nedokáže odpovídat a zajistit energetické záležitosti českého průmyslu - a ten půjde do kopru. Proč tady nesedí ministr zahraničí Lipavský, to je takové přetrhdílo zahraniční politiky... (Smích v sále.) Proč tady nevysvětluje své průpovídky, proč tady sedí jen ministr financí, když tuto zemi připravujeme na těžkou chvíli, kdy budeme muset přijmout rozpočet 375 milionů minus, kdy nebudeme mít... (Poslankyně Schillerová z lavice: Miliard.) Miliard, promiňte, miliard minus, kdy nebudeme mít energie, kdy občané budou sužováni zavíráním fabrik. Tak si prostě tady sedí jeden jediný ministr a všichni jste v haj... všichni jste pryč.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama