Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2022 19:42:00

Za mříže patří násilníci, ne lidé za bagatelní činy

Za mříže patří násilníci, ne lidé za bagatelní činy

Komentář na facebookovém profilu ke stavu soudnictví v ČR.

 Naše soudnictví potřebuje reformu. Za mříže patří násilníci nebezpeční svému okolí. Ti ale od soudu odchází nejčastěji s podmínkami. Naše věznice jsou přeplněné lidmi, u kterých by se situace dala řešit finančním odškodněním, alternativním trestem nebo domácím vězením.

Mám pro vás dva konkrétní příklady. Senior ve věku 75 let porušil zákaz řízení. Jiný senior znásilnil svoji vnučku mladší 15 let. Jen jeden z usvědčených šel do vězení. Správně. Byl to ten řidič.

Aplikační praxe soudů je skutečně špatná.

Dnes jsem navštívil s výborem věznici Pankrác. Pohyboval jsem se také mezi vězni. Hodně z nich si tu na státní náklady odpykává trest za naprosté banality. A současně mnoho násilníků řádí venku za zdí za mnou nevesele dál. To je špatně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama