JUDr. Hana Kordová Marvanová

  • BPP
  • Praha 11
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2022 13:57:00

Lepší pozdě, než nikdy

Lepší pozdě, než nikdy

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na snížení důchodů bývalých komunistických funkcionářů

 Vyrovnání s komunistickou minulostí a odčinění křivd je stále nenaplněnou povinností České republiky. Až nyní konečně Parlament, doufejme, schválí snížení důchodů některých komunistických funkcionářů a udělá tak důležitý symbolický krok k tomu, aby představitelé komunistického režimu, který má na svědomí tisíce lidských osudů, neprofitovali z této své činnosti a neužívali si vysokých důchodů.

Alarmující je, že jejich důchody vysoko převyšovaly důchody jejich obětí, které často dožily v bídě. Je to samozřejmě velmi pozdě, protože tento krok se měl udělat hned po Sametové revoluci a ne až v době, kdy spousta obětí jejich zvůle se již toho nedočkala.

Není to jediná věc, kterou dlužíme. Po 30 letech stát zatím neučinil dost, aby oběti a odpůrce totalitních režimů připomínal a aby opravdově uznal, že KSČ byla zločinecká organizace.

Když se ptáme proč, je to jasné:
Politické reprezentace neměly dostatek politické vůle a zájmu, stále jakoby bylo něco důležitějšího. Ale právě tato nedůslednost v nastolení spravedlnosti se nám jako bumerang vrací ve spoustě věcí i nyní, když jde o spravedlnost.

Takže i když je to pozdě, jak se říká, lepší pozdě, než nikdy!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama